DELAVNICA – Laser Graffiti – Tadej Droljc

  • 30 Jun 2022
day
:
hr
:
min
:
sec

All Tickets Sold!!

Na delavnici se bomo naučili, kako programirati in uporabljati laserski projektor, ki se ga lahko uporabi za namene svetlobnega grafitiranja ali umetniških intervencij na prostem. Poudarek bo na DIY pristopu, ki bazira na nadzorovanju laserja z avdio signali, seznanili pa se bomo z različnimi (tako hardverskimi kot softverskimi) pristopi. Grafite bomo z mentorjem Tadejem Droljcem risali v programih za vektorsko grafiko in jih nato uvozili v posebej za te namene narejeno aplikacijo BeamShaper, končne izdelke pa bomo v gverilski akciji s kombijem in laserji projicirali na javne površine. Število mest na delavnici je omejeno, obvezne predhodne prijave.

Schedule:

17:00 - 21:00 Komuna, Kino Šiška

TADEJ DROLJC: LASERSKI GRAFITI - DELAVNICA

Na delavnici se bomo naučili, kako programirati in uporabljati laserski projektor, ki se ga lahko uporabi za namene svetlobnega grafitiranja ali umetniških intervencij na prostem. Poudarek bo na DIY pristopu, ki bazira na nadzorovanju laserja z avdio signali, seznanili pa se bomo z različnimi (tako hardverskimi kot softverskimi) pristopi. Grafite bomo z mentorjem Tadejem Droljcem risali v programih za vektorsko grafiko in jih nato uvozili v posebej za te namene narejeno aplikacijo BeamShaper, končne izdelke pa bomo v gverilski akciji s kombijem in laserji projicirali na javne površine. Število mest na delavnici je omejeno, obvezne predhodne prijave.Vstopnice
19:00 Kino Šiška

MARKO K. GAVEZ IN KNNZ (NEŽA KNEZ): AR MURAL - OTVORITEV POSLIKAVE

Osvežujemo zunanjost Kina Šiška! To bosta preoblekla umetnika Marko K. Gavez in knnz (Neža Knez) (oba SI), najvidnejša predstavnika mlajše generacije ustvarjalcev na področjih grafitov in vizualizacij. Gavez prvenstveno deluje na področjih ilustracije in grafike. Njegovo glavno formalno izhodišče je podrobna risba, v svojem delu pa največkrat kombinira motive iz urbanega okolja, industrijskih prostorov ter fantazijskih svetov. Knnz v svoji umetniški praksi raziskuje naravo, tehnologijo in posameznika ter njihovo medsebojno prepletanje. Svoja dela največkrat predstavlja v obliki video instalacij in VJ nastopov. Interdisciplinarni projekt združuje izdelavo večje stenske poslikave oz. murala (Gavez) z AR vizualizacijo (knnz). Gledalcu bo na lokaciji s pomočjo digitalnega vmesnika omogočena interakcija z grafitom.
20:00 Letni vrt Kina Šiška

LJSAF X POLETJE V ŠIŠKI: DRONE EMOJI - KONCERT

Enigmatični domači producent Drone Emoji, ljubljenec Radia Študent in Mladine, se bo z zvrhano bero semplov, citatov, sposojenk in remiksov ustavil na vrtu Kina Šiška. Pričakujemo razbijanje glasbene in eksistencialne monotonosti z osvežujočo mero absurda, neortodoksnih bengerjev, zbadljivih beatov in nepričakovanih zasukov. Takšnih in tistih, ki so Drone Emojija kljub neprizadevni samopromociji hitro uvrstili med najbolj cenjene in priljubljene producente pri nas.
20:30 - 22:00 Trg brez zgodovinskega spomina, Metelkova

LJSAF X ODPRTO/OPEN: BALANS - KONCERT

Balans se v svojem post-pop-punku ravnoteži od leta 2013. Ljubljanskemu avdio-vizualnemu dvojcu, Kristin Čoni in Andreju Pervanju, se je predlani z željo po dodatni popestritvi živega nastopa na odru pridružil bobnar Jan Kmet. V zadnjih letih svoj simpatično-čudaški minimalistični art punk dopolnjujejo z osebnoizpovednimi besedili in ostrim žvižganjem, banalnost njihove glasbe pa povezuje tudi močna vizualna komponenta. Balans je tako v zadnjih letih postal eden najvidnejših predstavnikov domačega podzemlja.
  • Time : 17:00 - 21:00 (UTC)
  • Registration Deadline : 27 Jun 2022

Prijava na novice

Bodite na tekočem, naročite se na naše e-novice.